پارتیشن اداری

دکوراسیون داخلی

13/08/2023
دکوراسیون داخلی
چوبافرم
چوبافرم

دکوراسیون داخلی یکی از قسمت های طراحی داخلی است. بعضا این باور غلط وجود دارد که طراح داخلی و طراح دکوراسیون داخلی هم معنا هستند و یک کار را انجام می دهند. درصورتیکه طراح داخلی و طراح دکوراسیون داخلی با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند. طراح داخلی یک فرد متخصص در زمینه معماری است که مدرک و صلاحیت این را دارد که درباره نحوه معماری داخلی یک ساختمان، طبق استانداردها تصمیم گیری نماید و در این زمینه در کنار مهندس عمران و معمار فضای داخلی یک ساختمان را به جهت معماری طراحی مینماید اما برای تعریف طراح دکوراسیون یا همان دکوراتور بهتر است ابتدا دکوراسیون را تعریف کنیم.

دکوراسیون

انتخاب و نحوه چیدمان و قرارگیری وسایل و اکسسوری های یک فضا در کنار یکدیگر را دکوراسیون میگویند. اگر این امر را داخل منزل افراد بررسی کنیم، به آن دکوراسیون داخلی منزل می گویند. اگر آن را داخل یک اداره تعریف کنیم به آن دکوراسیون داخلی اداری میگویند و ... 

طراح دکوراسیون داخلی

طراح دکوراسیون داخلی یا همان دکوراتور برخلاف طراح داخلی نیازی ندارد که الزاما مدرک استاندارد و یا تخصصی در زمینه عمران و معماری داشته باشد. هر فردی که علاقه، استعداد، سلیقه و خلاقیت کافی را در این زمینه داشته باشد توانایی این را دارد که به عنوان یک طراح دکوراسیون بی رقیب وارد این بازار شود.

البته قطع به یقین میدانیم که در دنیای امروز، مطالعه و به روز کردن اطلاعات در هر زمینه ای ضروریست و طراحان دکوراسیون داخلی نیز از این قاعده مستثنا نیستند و بدون مطالعه، تحقیق و مشاهده انواع مجلات و مقالات در زمینه دکوراسیون موفق نخواهند شد.

شایان ذکر است که یک طراح داخلی میتواند طراح دکوراسیون نیز باشد. هر طراح داخلی با به کارگیری ایده، خلاقیت و سلیقه خود پتانسیل آن را دارد که با تکیه بر تخصص خود در زمینه معماری، طراح دکوراسیون نیز باشد، اما یک طراح دکوراسیون  هرگز نمیتواند بدون تحصیل و گرفتن مدرک استاندارد، طراح داخلی شود.

 

 

پنج نکته مهم در طراحی دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی، چه در فضاهای اداری، چه در فضاهای مسکونی و ...، معمولا یکی از چالش برانگیزترین بخش های طراحی، اجرا و در نهایت آماده سازی یک ساختمان برای استفاده از آن در راستای اهداف مختلف است. اما با کمک چند نکته ساده میتوان این چالش را به یک فرصت برای استفاده بهتر و بیشتر از فضا تبدیل نمود. 

تصویرسازی

بدون شک وجود یک طراح دکوراسیون داخلی حرفه ای میتواند بسیار مفید و کمک کننده باشد. اما پیش از انتخاب دکوراتور نکته حائز اهمیت این است که هر فرد چه دکوراسیونی را مدنظر دارد؟ مادامی که افراد تصویر تقریبا واضحی از فضای مدنظرشان نداشته باشند، نمیتوانند خواسته شان را نیز به صورت صحیح به کارفرما منتقل کنند. و این امر موجب میشود که در پایان پروژه فضا آنطور که دلخواه کارفرما بوده است چیدمان نشده باشد.

هماهنگی نقطه تمرکز دکوراسیون با سایر نقاط

برای چیدمان و سازماندهی دکوراسیون هر فضایی نیاز است که ابتدا یک نقطه تمرکز در آن فضا تعیین کنیم. برای مثال پارتیشن ها میتوانند نقطه تمرکز و مبنای انتخاب و چیدمان باقی وسایل در یک فضای اداری باشند. این نقطه تمرکز از هر جهت باید با نقاط دیگر یک فضا هماهنگی داشته باشد. رنگ، سبک، طرح و... سایر وسایل، دیوارها و مبلمان اداری باید به گونه ای انتخاب شود که هماهنگی بین اجزا حفظ شود.

رعایت اصل عدم افراط

بسیاری از افراد یا دکوراتورهای تازه کار در استفاده از یک جزء در طراحی دکوراسیون افراط می کنند. برای مثال در استفاده از رنگ مورد علاقه خود در طراحی زیاده روی میکنند. این امر همواره به دکوراسیون فضا آسیب میزند و باعث میشود محیط درگذر زمان خسته کننده به نظر برسد. برای اجتناب از این امر میتوان همواره از ترکیب رنگ ها یا وسایل مشابه وسایل مورد علاقه طراح یا کارفرما استفاده نمود.

هماهنگی اندازه کف پوش با اندازه فضا

این نکته ای است که معمولا در نظر افراد بی اهمیت جلوه می کند و یا برخی معتقدند که این یک امر سلیقه ای است. اما واقعیت آن است که اگر شما یک فضای محدود و کوچک در اختیار داشته باشید، تمایل ندارید فضارا کوچک تر و محدود تر از آنچه که هست، نشان دهید. کف پوش ها با ابعاد بزرگ اگر در فضاهای کوچک قرار بگیرند باعث کوچکتر به نظر آمدن آن فضا میشوند. 

استفاده از پارتیشن

پارتیشن ها چه درفضاهای اداری و چه در فضاهای دیگر میتوانند بسیار در طراحی دکوراسیون موثر باشند. پارتیشن ها غیر از اینکه خاصیت جداکنندگی و استفاده بهینه از فضا را دارند، میتوانند جنبه زیبایی ظاهری را نیز در فضا ایجاد کنند. پارتیشن شیشه ای درحال حاضر یکی از اجزای جدایی ناپذیر طراحی دکوراسیون داخلی اداری مدرن است. مزیت های پارتیشن در طراحی دکوراسیون اداری به قدری زیاد است که معمولا مبنای طراحی دکوراسیون قرار میگیرد. از این رو انتخاب، طراحی و اجرای پارتیشن میتواند یک موضوع حساس و مهم برای طراحی دکوراسیون داخلی باشد.

اهمیت دکوراسیون داخلی در محیط های اداری

معمولا مشاهده میشود که افراد اگر برای چیدمان منزل خود از مشورت کردن با یک دکوراتور امتناع کنند، برای طراحی دکوراسیون اداری خود با احتمالی قوی از یک طراح دکوراسیون اداری مشاوره دریافت میکنند. دلیل این امر آن است که فضاهای اداری و تجاری یک پلتفرم برای کسب سود افراد هستند و به طبع هر امری که با افزایش و کاهش این سود در ارتباط باشد، برای افراد حائز اهمیت است.

طبق تحقیقات و مشاهدات محققان، محیط اداری علاوه بر این که اثراتی قوی بر روحیه و روان کارمندان دارد، میتواند به عنوان یک المان برای راندمان کاری کارمندان نیز در نظر گرفته شود. صاحبان کسب و کار اکثرا میدانند که سهم زیادی از کنترل شرایط به دست راندمان کارمندان است. اگر کارمندان یک اداره یا یک واحد تجاری بدون انگیزه و در محیطی نامطلوب کار کنند، راندمان آن ها تا حد زیادی کاهش می یابد و این امر، دلخواه مدیران و صاحبان کسب و کار نیست. از این رو آنها با پرداخت هزینه ای در ابتدای کار، از متحمل شدن هزینه های سنگین ناشی از راندمان پایین کارمندان جلوگیری نموده و در عین حال در مسیر رسیدن به سود بیشتر حرکت می کنند. 

تیم طراحی و مشاوره دکوراسیون اداری چوبافرم

در حال حاضر چوبافرم با کادری مجرب و سابقه ای درخشان در زمینه طراحی و اجرای پارتیشن و همچنین طراحی دکوراسیون اداری با رعایت تمامی قواعد و اصول به روز دنیا، آماده خدمت گزاری به مشتریان است. تیم چوبافرم با مطالعه و تجربه در زمینه طراحی دکوراسیون اداری، آماده ارائه خدمات مشاوره طراحی دکوراسیون اداری به تمامی افراد، ارگان ها، شرکت ها و... میباشد.