تاثیر طراحی داخلی بر تجربه مشتری در سوپرمارکت
سوپرمارکت ها یکی از اماکنی هستند که می توانیم در آن ها به منظور تفکیک بخش های مختلف از پارتیشن بندی استفاده کنیم. پارتیشن بندی این اماکن به بهبود فضا از لحاظ کارایی کمک ویژه ای خواهد کرد و موجب ایجاد نظم بیشتری در این محیط ها می شود و می توان از قفسه پارتیشن جهت ساخت دکور با ظاهری زیبا و قیمتی مناسب استفاده کرد.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که پارتیشن ها انواع مختلفی دارند که می توان متناسب با نوع کسب و کار از یکی از مدل های آن استفاده کرد.
اگر قصد دارید از فضای مغازه به بهینه ترین شکل ممکن استفاده کنید و محیطی منظم و زیبا داشته باشید، در ادامه به بررسی نکات مهم در این مورد خواهیم پرداخت.
طراحی و ساخت انواع پارتیشن برای سوپرمارکت
پارتیشن بندی در یک سوپرمارکت جهت سازمان دهی فضایی و تسهیل دسترسی مشتریان به محصولات انجام می شود. تقسیم بندی سوپرمارکت به بخش های مختلف باعث می شود تا هر بخش مختص یک نوع کالا یا خدمت باشد و مشتریان بتوانند راحت تر به بخش های مختلف اعم از بخش مواد غذایی، نوشیدنی ها، محصولات بهداشتی و آرایشی، تنقلات و... دسترسی داشته باشید.
علاوه بر دسترسی راحت به محصولات نیاز است تا جذابیت بصری داشته باشد. در این مورد می توانید از علائم و تابلوهای نشانه گذاری در هر بخش استفاده کنید. طراحی و ساخت پارتیشن برای سوپرمارکت ها به منظور بهبود فضای داخلی و سازماندهی محصولات می تواند تأثیر زیادی بر تجربه مشتریان و افزایش فروش داشته باشد.
جهت خرید پارتیشن اداری و مشاوره در زمینه نحوه اجرا آن می توانید با شماره های درج شده در سایت با کارشناسان مجموعه چوبافرم ارتباط برقرار کنید.
انواع پارتیشن بندی سوپرمارکت کدامند؟
انواع پارتیشن ها که امکان طراحی و ساخت آن ها در بخش های مختلف سوپرمارکت وجود دارد به شرح زیر می باشد.
پارتیشن ثابت
- پارتیشن دیواری تمام قد: ساخت این نوع از پارتیشن ها به صورت استاندارد و با استفاده از مواد مختلف مانند گچ، چوب یا فلز انجام می شود.
- پارتیشن چوبی: جهت ایجاد حس گرما و زیبایی در طراحی داخلی سوپرمارکت
پارتیشن متحرک
- پارتیشن کشویی: این نوع پارتیشن ها قابلیت جابجایی دارند و هر زمان که نیاز باشد می توانید نسبت به تغییر دکوراسیون و جابجایی آن اقدام کنید.
- پارتیشن تاشو: طراحی این مدل به گونه ای می باشد که می توانند به صورت اتوماتیک یا دستی باز و بسته شوند و امکان ایجاد فضای بزرگ تر یا کوچک تر را فراهم می کنند.
پارتیشن شیشه ای
در مواردی که قصد داریم یک سوپرمارکت شیک و زیبا داشته باشیم پارتیشن شیشه ای (پارتیشن فریم لس) گزینه ای ایده آل برای انتخاب می باشد. این نوع از پارتیشن ها باعث می شوند که نور به خوبی عبور پیدا کرده و در سوپرمارکت توزیع و شما بتوانید از این طریق میزان پخش نور مصنوعی کاهش پیدا کند.
به درخواست مشتری امکان انتخاب شیشه های مات، شیشه های تک جداره و دوجداره وجود دارد.
پارتیشن ام دی اف
پارتیشن ام دی اف یکی دیگر از مدل های موجود در بازار می باشد که در مقایسه با مدل های شیشه ای قیمت مناسب تری دارد ولی باید به این مورد توجه داشته باشید که نسبت به رطوبت حساس هستند.
این مدل از پارتیشن ها قابلیت شستشو ندارند به همین خاطر ممکن است در برخی از موارد انتخاب مناسبی برای شما نباشد.
پارتیشن آلومینیومی
متریال انتخابی برای ساخت پارتیشن آلومینیومی به گونه ای می باشد که وزن سبکی دارند و از خاصیت ضد زنگ بودن برخوردار هستند. از مزیت های انتخاب این مدل می توان به سهولت در نصب، وزن سبک، قابلیت جابجایی راحت اشاره کرد.
علاوه بر متریال های نام برده شده امکان ساخت پارتیشن سوپرمارکت با متریال های دیگر نظیر چوب و پی وی سی نیز قابل انجام می باشد.
پارتیشن چند منظوره
پارتیشن چند منظوره شامل قفسه ها یا فضای ذخیره سازی هستند و برای بهینه سازی فضا مفید هستند.
مزایا و معایب پارتیشن بندی سوپرمارکت چیست؟
پارتیشن بندی فضاهای مختلف در سوپرمارکت ها می تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد به همین خاطر در ادامه به بررسی مزایا و معایب انتخاب پارتیشن در فضای سوپرمارکت ها خواهیم پرداخت.
مزایای استفاده از پارتیشن در سوپرمارکت
- تقسیم بندی منطقی فضا: تقسیم بندی درست فضا به دسته بندی محصولات و سازماندهی فضا کمک می کند و باعث می شود تا بتوانید راحت تر به محصولات مد نظر خود دسترسی داشته باشید.
- کمک به افزایش حریم خصوصی: با توجه به این که ممکن است برخی محصولات و یا خدمات خاص نیاز به حریم خصوصی بیشتری داشته باشند این مورد با نصب پارتیشن امکان پذیر می شود.
- جذب بیشتر مشتری: طراحی زیبا و نوآورانه پارتیشن ها می تواند در جلب توجه مشتریان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
- افزایش کارایی فضای موجود: نصب پارتیشن ها کمک می کند تا بتوانید از فضای مفید سوپرمارکت به عنوان قفسه یا فضای ذخیره سازی استفاده کنید.
- انعطاف پذیری: انتخاب پارتیشن های متحرک این امکان را به شما می دهند تا در صورت نیاز، فضای سوپرمارکت را تغییر دهید.
معایب پارتیشن بندی سوپرمارکت
- هزینه اولیه: خرید و نصب پارتیشن ممکن است هزینه بر باشد.
- تأثیر بر نورپردازی: در برخی از موارد ممکن است انتخاب برخی از مدل ها مانع از ورود نور طبیعی به فضای داخل سوپرمارکت شود.
- تعمیر و نگهداری: برخی از مدل های نیاز به نگهداری و تعمیرات دوره ای دارند تا به مرور زمان دچار آسیب دیدگی نشوند.
- احساس بسته بودن فضا: در صورتی که مدل مناسبی برای نصب انتخاب نشود باعث می شود تا فضای سوپرمارکت کوچک تر نشان داده شود.
نکته مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که در صورت استفاده از پارتیشن های نوع ثابت در مغازه ها موجب محدود شدن شما در تغییر دکوراسیون مغازه خواهد شد.
نکات کلیدی در انتخاب پارتیشن برای فضای سوپرمارکت
پیش از خرید نیاز است با توجه به نیازها و فضای موجود بهترین مدل را برای داشتن طراحی داخلی مناسب، کارآمد و سازمان دهی شده انتخاب کنید. به همین خاطر نیاز است به مواردی که در ادامه اشاره می کنیم توجه داشته باشید.
- هدف از استفاده: نصب پارتیشن بندی به چه علت است و آیا قرار است تقسیم بندی فضا جهت افزایش حریم خصوصی باشد و یا برای جلب توجه مشتریان به محصولات خاص قرار است در نظر گرفته شود.
- ابعاد و فضای موجود: انتخاب ابعاد پارتیشن با توجه به فضای موجود (توجه به این مورد باعث می شود تا بعد از نصب با مشکل روبرو نشوید.)
- جنس و مواد ساخت: بررسی نوع مواد و متریال مورد استفاده در ساخت پارتیشن
- انتقال نور: در مواردی که می خواهید نور طبیعی به فضای داخلی وارد شود، استفاده از پارتیشن های شفاف مثل شیشه می تواند مفید باشد.
- سبک طراحی: پارتیشن باید با طراحی کلی سوپرمارکت و هویت برند سازگار باشد. انتخاب رنگ ها، الگوها و بافت ها می تواند تأثیر بسیاری در سبک کلی فروشگاه داشته باشد.
- قابلیت جابجایی: در صورتی که قرار است در آینده فضای سوپرمارکت را تغییر دهید، انتخاب پارتیشن های متحرک بهترین انتخاب برای شما می باشد.
- قیمت و بودجه: برآورد قیمت پارتیشن ها و بررسی قیمت های شرکت های مختلف
- میزان ایمنی و دوام: از لحاظ ایمنی، مواد و طراحی پارتیشن باید استانداردهای ایمنی را رعایت کند و همچنین به لحاظ دوام و مقاومت در برابر خرابی ها و آسیب ها مناسب باشد.
- استفاده از رنگ های برند: طراحی پارتیشن ها با رنگ ها و لوگوهای مرتبط با برند برای جذب توجه مشتریان
- دسته بندی محصولات: تقسیم بندی منطقی محصولات با استفاده از پارتیشن ها که موجب تسهیل در خرید می شود.
نحوه نصب و نگهداری پارتیشن های سوپرمارکت
مرحله اول
اندازه گیری ابعاد فضایی که قرار است پارتیشن بندی انجام شود مورد مهمی در نصب و اجرا پارتیشن محسوب می شود. به همین خاطر نیاز است تا ابعاد فضا مد نظر خود (ارتفاع، عرض و طول) با دقت اندازه گیری شده و پارتیشن مطابق با اندازه طراحی و تولید شود.
مرحله دوم
بعد از انجام اندازه گیری ها نوبت به انتخاب مدل مناسب برای پارتیشن می رسد. انجام این کار باید متناسب با رنگ ها، طرح ها و سلیقه شما انجام شود.
مرحله سوم
انتخاب ابزار آلات مناسب برای نصب و اجرا پارتیشن ها باعث می شود تا بعد از نصب بهترین عملکرد را داشته باشند.
مرحله چهارم
در این مرحله نوبت به ساخت و تولید پارتیشن می رسد و برش پارتیشن با اندازه های مد نظر و فرم دهی قطعات و ایجاد ساختار کلی پارتیشن انجام می گیرد.
مرحله پنجم
بعد از اتمام مراحل مربوط به ساخت نوبت به جایگذاری صحیح کانال ها می رسد. کانال ها برای سیم کشی، به کار گذاشتن تجهیزات اضافی پارتیشن و انتقال برق مورد استفاده قرار می گیرند. جایگذاری کانال ها در محل مناسب باعث می شود تا پارتیشن ها جذابیت بیش تری به محیط کار شما ببخشند.
مرحله ششم
بعد از اتمام فرآیند مربوط به تکمیل ساختار پارتیشن قطعات مختلف به یکدیگر متصل می شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله نیاز است تا نصاب پارتیشن بررسی کند که تمامی قطعات به صورت هماهنگ و کاملا صحیح به یکدیگر متصل شده اند یا خیر.
مرحله هشتم
فریم های درب طراحی و اجرا می شوند تا به بهبود عملکرد پارتیشن کمک کنند. (علاوه بر بهبود عملکرد پارتیشن، به زیبایی و استحکام پارتیشن نیز کمک می کنند.)
مرحله نهم
انتقال برق و مدیریت سیم ها جهت جلوگیری از ایجاد هرگونه خطر
مرحله دهم
پوسته ها به پارتیشن ها افزوده می شود تا جلوه بهتری در فضای سوپرمارکت ایجاد شود.
مرحله یازدهم
نصب درب ها متناسب با طرح و مدل پارتیشن
مرحله دوازدهم
آموزش نکات مربوط به نگهداری پارتیشن به کارکنان سوپرمارکت و روش های تمیز کردن پارتیشن